Hoitomuodot

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on yksi vanhimpia hoitomuotoja ja sen merkitys ja suosio ovat nykypäivänä kasvaneet. Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa, virkistää, luo hyvää oloa ja mieltä. Ammattitaitoinen lihashuolto tekee hyvää fyysisesti sekä psyykkisesti.

Urheiluhieronta / urheilijan lihashuolto

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin, huomioiden lajin vaatimukset, harjoittelukaudet, pelit/kilpailut ja harjoittelun rytmityksen. Tarkoituksena on tukea urheilijaa, ehkäistä vammojen syntyä ja auttaa sekä urheilijaa että valmentajaa pääsemään tavoitteisiinsa. Näin urheilija saa työrauhan keskittyä harjoitteluun/ kilpailemiseen, joista palautuminen säännöllisen ja oikeanlaisen hieronnan avulla nopeutuu huomattavasti.

fascia9vatsa 3mobilisatio 15

 

Lihaskalvohieronta

Lihaskalvo- eli fasciakäsittely on erittäin tehokas hoitomuoto lähes kaikkiin tuki- ja liikuntaelimistössä ilmeneviin kipu- ja jännitystiloihin.

Lihaskalvo on sidekudosta, joka ympäröi ja tukee kehon pehmytkudoksia. Lihaskalvot muodostavat päästä varpaisiin kulkevia lihaskalvolinjoja yhdistäen tuki- ja liikuntaelimistön osat toisiinsa. Kiinnikkeet/kireydet fasciassa aiheuttavat kiputiloja, epätasapainoa ja toimintahäiriöitä niin lihas- kuin niveltoiminnoissakin vaikuttaen koko lihaskalvolinjan toimintaan ilmentyen ryhtivirheinä sekä kehon toimintahäiriöinä.

Käsittelytekniikoita lihaskalvojen hoitamiseen on useita, mm. hierontaraudoilla suoritettavaa käsittelyä, käsintehtävää käsittelyä sekä vedon/liikkeen avulla tehtävää käsittelyä. Tekniikoilla pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkuvuuteen.

Lihaskalvokäsittely on tehokas hoitomuoto niin lihasten jännitystiloissa, jänne- ja nivelsidevaivoissa kuin myös vamman tai leikkauksen jälkihoidossa.

fascia 9fascia 8 fascia 3

 

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivassa hieronnassa hoitotekniikat ovat spesifejä eli hoito voidaan kohdistaa yksittäisiin ongelmia aiheuttaviin niveliin ja niitä ympäröiviin syviin pehmytkudoksiin. Mobilisoivassa hieronnassa käytetään hieronnan ohessa apuna liikettä ja kehon eri osien muodostamia vipuvarsia. Mobilisoivaa hierontaa voidaan käyttää myös selkärangan eri osiin.

Mobilisoiva hieronta poikkeaa perinteisestä hieronnasta siinä, että lihasten käsittelyn lisäksi se kohdistetaan erityisesti niveliin sekä syvällä sijaitseviin pehmytkudoksiin kuten nivelkapseliin ja nivelsiteisiin. Niveliä liikutettaessa pyritään saamaan aikaan liukuminen nivelpintojen välillä. Syviin kudoksiin kohdistuvalla painevaikutuksella ja liikkeellä saadaan aikaan aineenvaihdunnan paraneminen ja kudosten venytys.

Hoidolla pyritään lievittämään kipuja, normalisoimaan nikamien ja nivelten liikelaajuus sekä korjaamaan virheasentoja.

Käsittelyssä ei rikota elimistön omia suojamekanismeja eli hoidon aikana ei suoriteta nopeita nykäiseviä manipulaatioliikkeitä. Hoito on miellyttävää ja turvallista.

mobilisatio 6 mobilisatio 7mobilisatio 11

 

Jalkapohjien hieronnat

Moni ei ole varmasti edes ajatellut hierotuttaa jalkapohjiaan, mutta se kannattaa. Jalkaterä ja nilkka ovat ihmisen liikkumisen perusta. Monet jalkaterän alueen rakennemuutokset vaikuttavat selkä- ja polvikipuihin ja usein kireä lihaksisto aiheuttaa kantapohjan alueen kiputiloja.

Hieronnassa jalanpohjat, jalkaterät, nilkat ja varpaat käsitellään kokonaisvaltaisesti eri hieronta-, venytys-, mobisaatiotekniikoin.

Jalkojen refleksologinen hieronta

Kokonaisvaltainen jalkahieronta, jossa jalkoja (jalkapohjat, jalkaterät, nilkat, varpaat, varpaiden välit, sääret ja pohkeet) käsitellään polvia myöten erilaisilla hieronta- ja painallusotteilla sekä puista hierontatikkua käyttäen. Hoito vaikuttaa jalan heijastepisteiden kautta koko kehon hyvinvointiin ja näin edesauttaa hyvän terveyden ylläpitoa. Hieronta on erittäin miellyttävä ja rentouttava, se tehdään rauhallisen rytmisesti. Hieronnan esteet: raskaus, sydänsairaudet.

hieronta 1 yrttihieronta4 yrttihieronta3

 

Perinteinen jäsenkorjaus (koulutus kesken)

Perinteinen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin. Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka.

j-korjaus 2j-korjaus 4 j-korjaus 1

 

Yrttinyyttihieronta

 

Yrttinyyttihieronta on erittäin rentouttava lämpö-fyysinen hierontatekniikka, jossa yhdistyvät erilaiset hierontaotteet sekä lämmön ja yrttien rentouttavat vaikutukset. Luonnon yrtit aktivoituvat höyryn lämmöstä hellien lihaksia ja aisteja saattaen sinut totaalisen rentoutuneeseen olotilaan. Lihasten tukkoisuudet ja jännitykset vapautuvat ja tuore elinvoima pääsee virtaamaan kehon läpi.

 

Yrttinyyttihierontaa

 

Thaijoogahieronta

Thai Massage KEHYS LEIKATTU

Katso thaijoogahieronta-välilehti.

Muut palvelut

Teen tarpeen vaatiessa kylmä- ja lämpöhoitoja, lihastasapainon ja liikkuvuuden testauksia, ryhtikartoituksia sekä teippauksia. 

Tervetuloa hyvään hierontaan.